Nieuws

Nieuwe Tubbe Kandidaatsoproep 2023: loopt tot 25/09/2023

Een gedeelde visie, een echt levensmodel en ‘iedereen participeert’ in het woonzorgcentrum: dit zijn de sleutelwoorden van de Tubbe-aanpak met als vaste ‘kader’ de kwaliteit van de relaties die groeien tussen bewoners, families, leden van het personeel, de directie en ook de buurt.

Als gevolg van de positieve ervaring voor bewoners, personeel, vrijwilligers en de directie van 6 pilootprojecten en een 140tal Tubbe-huizen, wordt een oproep gelanceerd om woonzorgcentra te ondersteunen die het proces wensen te beginnen.

Via deze oproep moedigen we woonzorgcentra aan om het proces te starten door coaching te financieren. Wilt u dit proces starten in uw woonzorgcentrum ? Bent u overtuigd van de principes die Tubbe overbrengt ? U bent klaar om diepgaande veranderingen aan te brengen in uw organisatie binnen een langetermijnperspectief ? Deze oproep kan u interesseren. Indienen kan via deze link.

Meer weten over Tubbe? Ontdek alvast meer in ons filmpje over de 6 Tubbe principes – als u nog meer inspiratie zoekt kan dat onder de rubriek verhalen van deze site waar we bewoners, medewerkers en directie op verschillende manieren aan het woord laten.

Deze oproep voor ouderenzorg wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van Belfius alsook het Fonds Jean et Denise Bloch-Errera & het Fonds Charlier.

Tubbe Community

Brussel 14 maart

Tubbe Community groeit verder: 32 nieuwe starters!

Bijzonder veel goesting om bewoners een thuis te geven – daarmee scharen opnieuw 32 woonzorgcentra zich achter “Tubbe”. De Koning Boudewijnstichting is dan ook bijzonder verheugd dat zo talrijk – vaak met het voltallige team- aanwezig waren voor de recentste Tubbe kick-off eind februari. Stuk voor stuk enthousiaste woonzorgcentra die zes eenvoudige principes  onderschrijven en aan de slag  gaan met hun Tubbe-coach om hun eigen identiteit, maar vooral die van de bewoner te herontdekken. `

Enkele krachtige getuigenissen werden gedeeld uit WZC’s die al eerder instapten in de visie. “Joep;, woonachtig in St. Jozef is de eindredacteur van onze huiskrant. Zonder hem spelen we het niet klaar, we waarderen hem daar ook voor en we hebben een héél gelukkige bewoner”, vertelt Leen, “zorgcoördinator van WZC Sint-Jozef.” Eigenlijk zijn al onze medewerkers gelukkiger, ze staan dichter bij de mensen, ze krijgen de tijd om te praten en hen te leren kennen in hun thuis.  Tubbe kan in hele kleine dingen zitten, ook bij mensen met dementie merken we verschil: “Het laten liggen van een paar sloffen en wat boekjes, iets wat we vanuit zorgstandpunt net niet willen doen. Maar net dát maakt het huislijke gevoel voor André.”  De aanwezige Woonzorgcentra deelden vooral verhalen van – én over mensen. Warme getuigenissen over het thuisgevoel voor bewoners en medewerkers; en waarom ze daar absoluut willen op inzetten. Voor een aantal aanwezigen het ook een leuke vaststelling dat Tubbe perfect samengaat met het innovatieve arbeidsorgasatie (IAO)  en andere modellen. Het voelt plots bekender!

We houden u de komende maanden zeker op de hoogte over het boeiende parcours van de Tubbe community!

Meer weten over Tubbe?

www.tubbe.be

Onze 32 nieuwe Tubbe starters: 

 

Welzijnsvereniging OPcura 1745 Opwijk
Woonzorgcentrum Molenstee OCMW Kampenhout 1910 Kampenhout
Residentie Vuerenveld (Vulpia) 1970 Wezembeek-Oppem
WZC Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen 2000 Antwerpen
WZC Huize Nazareth 2500 Lier
Capenberg Oxaco Center VZW 2530 Boechout
WZC Bosbeekhof, Zorgbedrijf Rivierenland 2860 Sint-Katelijne-Waver
WZC Aalmoezenier Cuypers 2940 Stabroek
WZC Het Perrehof 3990 Peer
Groep Zorg H. Familie – afdeling WZC Sint-Carolus 8500 Kortrijk
Woonzorgcentrum Westerlinde vzw 8500 Kortrijk
Woonzorgcentrum Sint Amand 8550 Zwevegem
WZC Zilvervogel Woumen 8647 Lo-Reninge – Reninge
VZW Cassiers wzc 8650 Houthulst
WZC de Zilverberg 8800 Roeselare
OLV Gasthuis VZW 8970 Poperinge
Sakura 9180 Moerbeke-Waas
WZC Aymonshof 9200 Dendermonde
OCMW Zottegem WZC Egmont 9620 Zottegem
Woonzorgcentrum H. Hart 9700 Oudenaarde
Zorgband Leie en Schelde 9820 Merelbeke
Les heures Douces 1050 Ixelles
Alegria Scheut NV 1070 Anderlecht
VESPER SA 1190 Forest
Vivalys 1200 Woluwe-Saint-Lambert
KATHLEOS ASBL 4711 Lontzen – Walhorn
CPAS Thimister-Clermont 4890 Thimister-Clermont
Résidence do Grand Fa 4960 Malmedy
CPAS DE CHARLEROI – Résidence Louis THEYS 6000 Charleroi
Séniorie Ste Ode SCRL Vivalia 6680 Sainte-Ode
Résidence Le Rambour 7100 La Louvière – Haine-Saint-Paul
Résidence Les Récollets 7133 Binche – Buvrinnes

Dit artikel in pdf downloaden?

Tubbe Algemeen Artikel 14022022